1. Geluidsfragment
Zoals je waarschijnlijk intussen wel weet, nam seks in klassieke (shaiva) tantra niet zo’n overheersende plek in als in neo-tantra. In onderstaand geluidsfragment beschrijf ik een paar seksuele rituelen die desondanks in klassieke tantra voorkwamen. Wie weet zit er eentje bij die jou inspireert!

NB Het is goed om te weten dat ik hier spreek vanuit de shaiva-stroming binnen tantra, dus de hindoeïstische kant. De boeddhistische kant binnen tantra schijnt meer seksuele rituelen te hebben, maar van deze stroming weet ik te weinig om daar meer over te kunnen zeggen!

2. Boeken
Wil jij (juist) meer weten over seksualiteit juist vanuit een neo-tantrische visie? Dan staan er letterlijk 1001+ boeken tot je beschikking, waaronder bijvoorbeeld die van Margot Anand, Diana Richardson en David Deida. Ook in de tao-hoek kun je het nodige vinden.

Wat betreft mijn eigen boeken: ik ben blij dat er volgend jaar eindelijk een Engelse versie van ‘Coole seks, relaxte liefde’ gaat verschijnen. Deze versie heeft tevens een inhoudelijk upgrade gekregen, waardoor het een stuk minder hetero-normatief is dan de oorspronkelijke versie. Tevens is er een hoofdstuk over porno aan toegevoegd.

Verder schrijf ik momenteel aan een boekje over hoe het is om aan tantra te gaan doen, terwijl je nog geen seksuele ervaring hebt. Ik doe dit aan de hand van interviews met ervaringsdeskundigen.

3. Deel je ervaring
Vertel in de facebookgroep welk seksritueel jou aantrekkelijk lijkt embarassed en/of wat jouw favoriete boek over tantrische seksualiteit is en waarom!