In deze laatste week ‘Touch’ vind je de instructie voor een hele mooie aanraakmeditatie. Let op: ‘Become the caress’ is géén sensuele verleidingsoefening, het is een meditatie die je in een hele stille space kan brengen, een gevoel van eenheid en oneindigheid.

Benodigdheden
– een warme plek waar één persoon kan liggen
– een timer
– 60 minuten rustige muziek op de achtergrond  (tips: Weightless van Marconi Union of El Hadra van Klaus Wiese)
– 45 tot 60 minuten tijd

Stappen
1. Zet de muziek zacht aan en ga tegenover elkaar zitten. Kijk elkaar aan en groet elkaar, bijvoorbeeld met een ‘namaste-gebaar’ (handen tegen elkaar aan, voor je borst). Dit voelt misschien een beetje gek om te doen, als je het (nog) niet gewend bent, maar op deze manier stap je bewuster in een meditatie.

2. Besluit wie er als eerste gaat ontvangen. Die persoon gaat op de buik liggen, met zo min mogelijk kleren aan. De gever houdt zelf in ieder geval zijn of haar ondergoed aan.

3. Om te weten welke aanraking de ontvanger het fijnst vindt, laat de gever kort drie soorten aanraking op de rug voelen: met alleen de vingertoppen, met de vingers, of met de hele hand. De ontvanger kiest een van deze drie. Dit wordt later niet meer veranderd.

4. De gever gaat vervolgens de gehele achterkant van het lichaam van de ontvanger 10 minuten lang met één hand op die manier aanraken. Zet hiervoor de timer. Het gaat hierbij om één trage, lange, doorgaande beweging, dus de gever ‘springt’ niet ineens van bijvoorbeeld de schouder naar een voet. De ontvanger moet de aanraking en beweging namelijk aan één stuk door kunnen voelen. De gever zorgt er voor dat alle plekken van het lichaam zo gelijk mogelijk aangeraakt wordt. Het is geen verleidingsmeditatie, dus de gever maakt de aanraking niet uitdagend of prikkelend. De gever gaat ook niet zoenen of gezellig met zijn of haar haren of andere lichaamsdelen strelen. De ontvanger blijft helemaal ontvangen, dus hij of zij gaat niet uitreiken.

5. Na 10 minuten draait de ontvanger zich om en doet de gever hetzelfde op de voorkant van het lichaam, ook weer gedurende 10 minuten. Een geslachtsdeel kun je als gever in de aanraking meenemen, maar zonder het extra aandacht te geven. Tip: houd de beweging traag!

6. Als de timer gaat, rondt de gever het af en laat de ontvanger even rustig navoelen. Ook de gever voelt na. In welke space bevind je je nu? Vervolgens kun je zonder te praten wisselen van rol. Ga dus terug naar punt 2 van deze instructie.

7. Het is mooi om elkaar na afloop te bedanken met een gebaar of omhelzing.

8. Naar verluid kunnen een hoop relatie- en seksuele problemen door deze meditatie opgelost worden. Je moet ‘m dan wel minimaal tien keer doen. Maar weet: iedere keer zal weer een andere ervaring zijn!

Lees hier de blog waar Remi en ik deze meditatie 21 dagen achter elkaar deden!

Inspiratie voor deze meditatie komt uit het Book of Secrets, van Osho, in de variant van Ma Sarita van Tantra Essence. Het sluit aan bij de volgende sutra:

While being caressed sweet princess (prince), enter the caress as everlasting life.

Eventueel kun je deze sutra als gever tijdens het aanraken af en toe uitspreken.

Zowel voor de ontvanger als voor de gever is het de uitdaging om helemaal op te gaan in de aanraking, zodat je uiteindelijk ‘de aanraking wordt’. Dit kun je later ook in het liefdesspel toepassen. Als je je ook daar volledig bewust bent van iedere beweging of aanraking die jij of je geliefde maakt, kan de ervaring een diepe meditatie worden en kun je een complete eenwording met alles en iedereen gaan ervaren. Je kunt dan letterlijk en figuurlijk helemaal in elkaar en in het grotere bewustzijnsveld opgaan.