Stand van zaken
Op dit moment ziet het er naar uit dat we vóór 1 juni niet live bij elkaar kunnen komen. Hoe gaan we er met de Tantric Journey dan toch het beste van maken?

De afgelopen weken zijn we twee keer online bij elkaar gekomen. Het doet me enorm goed dat vrijwel iedereen hier minimaal één keer, en velen ook beide keren, bij is geweest. Een enkeling heeft aangegeven dat online contact voor nu niet wenselijk is of dat er om andere redenen twijfels zijn over doorgaan met de cursus. Ook een keuze in die richting respecteer ik.

Voor de komende tijd geldt wat mij betreft het volgende:

  • Allereerst hoop ik dat iedereen gezond blijft of goed herstelt en dat we ons in dit hele proces zo veel mogelijk kunnen overgeven aan de situatie zoals die is (zonder in passiviteit te vervallen).
  • Graag blijf ik jullie de komende tijd inspireren en ondersteunen met technieken en tools vanuit tantra en met online contactmomenten. Ook zonder live contact is er veel mogelijk en als je er voor kiest om actief mee te blijven doen, kan het zelfs dat de cursus je méer gaat geven dan wanneer het leven gewoon z’n gangetje verder was gegaan. 
  • Er komt minimaal één avond om alsnog live samen te komen en het leven en het contact met elkaar ten volste te vieren.

Ik nodig je uit om de komende tijd zo veel mogelijk aanwezig en onderdeel van de groep te blijven. Niet alleen omdat het anders lastig kan zijn om bij de live meeting nog aan te haken, maar ook omdat ik weet dat tantra je allerlei technieken te bieden heeft die juist in deze tijd van steun kunnen zijn. Daarnaast zal het in verbinding blijven met gelijkgestemden zeker ontspanning geven. En dat is precies wat we allemaal veel nodig hebben!

Planning (onder voorbehoud)
ONLINE:
* Zondag 29 maart van 19.00 – 21.00 uur – extra bijeenkomst met ademsessie (voor wie zichzelf in staat acht om dit zonder fysiek aanwezige begeleiding zelf te doen)
* Zondag 5 april van 19.00 – 21.30 uur – thema intimiteit (verrassend, dit kan ook als je fysiek geen mensen om je heen hebt, intimiteit is in tantra een veel breder begrip dan alleen knuffelen en fysiek samenzijn)
* Zondag 19 april van 18.45 – 22.15 uur – thema levenslust en seksualiteit
* Zondag 26 april van 18.45 – 22.15 uur – thema naar keuze
* Zondag 3 mei van 18.45 – 22.15 uur – thema integratie

LIVE:
* Een of meerdere zondagavonden in juni, of toch in mei, indien maatregelen versoepeld worden. De cursus die ik in mei en juni op de zondag had gepland, zal niet doorgaan, dus er zullen mogelijkheden zijn.

1. Opname bijeenkomst 22 maart 2020
Hieronder vind je de opname van onze bijeenkomst op 22 maart. Deze stond deels in het teken van het thema spiritualiteit. Daarnaast hebben we de TRE gedaan, een mooie en effectieve manier om spanningen in je lichaam/systeem los te laten.

2. Uitleg en demo TRE
In onderstaande video geef ik opnieuw uitleg over TRE en zie je een demo. Er wordt gezegd dat als je TRE drie maanden lang drie keer per week doet, dat je dan een groot deel van al je eerder opgebouwd spanningen hebt losgelaten.
Het liggende (tril)deel doe je de eerste keren maximaal 10 minuten. In het begin doe je ook de voorbereidende oefeningen. Als je lichaam ook zonder die oefeningen al vanzelf begint te trillen in de ligstand, is dit niet meer nodig.

Uitleg van de TRE op papier vind je hier.

3. Eye gazing video
Wil je het eye-gazen nog een keer doen? Dan kun je ook deze video gebruiken.
Uiteraard kun je deze meditatie ook live doen met iemand in je naaste omgeving, digitaal met een andere deelnemer van de cursus of met jezelf in de spiegel. Ook een bijzondere ervaring!

4. Muziek
Hier vind je de muzieklijst van de avond op 22 maart.

5. Deel je ervaringen
In de facebookgroep kun je je ervaringen delen of vragen stellen.