In de afgelopen cursusbijeenkomst stond het thema energie centraal.

Hieronder vind je allereerst een audiofragment waarin ik meer vertel over energie, kundalini, nadi’s, chakra’s en meer. Ik raad je zeker aan om dit te beluisteren. Tijdens een cursusbijeenkomst vertel ik immers altijd maar een topje van de ijsberg!

Vervolgens vind je daaronder twee meditaties die je kunnen helpen met de integratie van dit thema in je leven.

1. Audiofragment
In dit fragment verder ik over hoe we in tantra tegen energie aankijken.

2. Chakra Breathing Meditatie van Osho
Van deze meditatie hebben we in de cursusbijeenkomst één ronde gedaan. De gehele meditatie bestaat echter uit drie rondes van steeds een kwartier en tot slot een kwartier naliggen/navoelen.

Hier vind je de officiële uitleg van de meditatie.

In de video hieronder zie je een korte demo waarbij je de gelijkmatige ademhaling door de mond hoort. Wat in deze demo anders is, is dat de handen niet vóór het lichaam bewegen, maar óp het lichaam gelegd worden. Jij kunt doen wat jij prettig vindt.

De muziek van deze meditatie is helaas, net als andere Osho meditaties, sinds kort niet meer op Spotify te vinden. Echter, op YouTube vind je deze wel.

3. Charming the Snake Meditatie
Hieronder vind je een korte versie van de Charming the Snake meditatie. In deze demo stel ik een rustige ademhaling voor, maar je kunt deze ook intenser en dieper maken.
In de muzieklijst vind je twee nummers die je kunt gebruiken voor een 30 minuten versie. Allebei heten ze Chakra Journey. De ene is op Spotify te vinden, de ander alleen op YouTube.

4. Muziek
Hier vind je de muzieklijst van deze avond.

5. Deel je ervaringen
In de facebookgroep kun je je ervaringen delen of vragen stellen.

Ik nodig je uit om in de facebookgroep te delen in hoeverre jij je op dit moment verbonden met de groep en de cursus voelt en of je op dit punt een wens of intentie hebt.