Welkom bij de verdiepingscursus van Touch of Tantra!

In de introductiecursus heb je al kennisgemaakt met allerlei onderdelen uit tantra: visie, lichaam, hart, intimiteit, seksualiteit, meditatie en spiritualiteit.

In deze verdiepingscursus gaan we een stap verder. Hiervoor gebruiken we nog meer de visie van klassieke tantra, in dit geval de non-duale shaiva tantra. Dit is de belangrijkste hindoe-georiƫnteerde klassieke stroming in tantra en een traditie waarin de principes van shiva en shakti een belangrijke plek innemen. Een nog correctere benaming zou daarom zijn: non-dual shakta shaiva tantra.

De meeste tantra-organisaties in ons land bieden westerse neo-tantra aan. Het aanbod van Bliss Your Body is sinds 2019 echter niet alleen meer daar op gebaseerd, maar zeker ook op klassieke tantra. De ervaring leert dat deze oeroude wijsheden een stevig kader voor je tantrabeoefening kunnen bieden.

Zowel hieronder als in de rechter zijbalk zie je de verschillende onderdelen staan. Hoewel je alle onderdelen direct kunt inzien, raad ik je aan de aangegeven volgorde aan te houden.

Ik wens je opnieuw een boeiende en leerzame cursus toe!