Welkom bij de online cursus ‘Thuis bij je Zelf’!

Informatie vooraf
In deze cursus ga je verschillende tantrameditaties ervaren en ontdekken wat deze meditaties met je kunnen doen. Dit alles doe je op jezelf maar ook in verbinding met anderen.

Op deze pagina ga je onderaan steeds de opnamen van alle bijeenkomsten terugvinden, met soms ook aanvullende informatie. Let op: je dient altijd ingelogd te zijn om de materialen te kunnen inzien.

Links
* Spotify-playlist
* Facebookgroep
* Zoom: https://us02web.zoom.us/j/84422962529?pwd=VGpiL3l2T0Zta1diNjUwQVNaS0JXQT09
Meeting ID: 844 2296 2529
Passcode: 714629

Data
Woensdagavond 3, 10, 17 en 24 maart en 7, 21 en 28 april. Er is dus twee keer een week geen bijeenkomst. De eerste en laatste bijeenkomst zijn van 19.30 – 21.30/45. De andere bijeenkomsten starten om 20.00 uur. Met elkaar kiezen we een dagdeel in mei om live samen te komen.

CURSUS-ONDERDELEN PER WEEK

WEEK 1
Hieronder vind je de opname van bijeenkomst 1 en vervolgens de grondingsmeditatie en de Heart Union ook als losse opnamen. De Heart Union opname is gemaakt voor mensen die ‘m samen doen met iemand, maar je kunt ‘m ook prima in je eentje doen. 

WEEK 2
Hieronder vind je de opname van bijeenkomst 2.

Op 5:00 start de Deha Shuddi meditatie en op 57:00 start de Kundalini Lift. 

WEEK 3
Hieronder vind je de opname van bijeenkomst 3 met gelijk aan het begin de grondingsmeditatie, de Deha Shuddi (14:36, dit keer zonder mantra’s), een uitleg over sadhana (37:14), kundalini schudden (1:01:30) en de Kundalini Lift (1:09:00) in combinatie met de ucchara techniek (een klank door het centrale energiekanaal visualiseren). Deze laatste meditatie vind je hieronder ook in een aparte audio.
Hier vind je overigens een uitgebreide uitleg over ucchara van een van mijn collega-tantrika’s.

WEEK 4
Hieronder vind je de opname van bijeenkomst 4 met gelijk aan het begin een variant van de grondingsmeditatie met eenvoudigweg focus op de rode bindu. Vervolgens is er een teaching over omgaan met emoties met daarbij een paar korte meditaties en tot slot de Emotional Digesting. Hiervan vind je hieronder ook een aparte opname van de Emotional Digesting, maar ook van de Deha Shuddi.

WEEK 5
Hieronder vind je de opname van bijeenkomst 5 met de Deha Shuddi (inclusief ‘de wereld’), een uitleg over het thema bevrijding, met vervolgens dans en de Charming the Snake meditatie.

WEEK 6
Hieronder vind je de opname van bijeenkomst 6 met het thema overgave, een inquiry, dans en de Prayer Meditatie van Osho. Als je deze meditatie nog een keer wilt doen, doe deze dan bij voorkeur in de avond, voor het slapen gaan. Als je ‘m overdag doet, neem dan minimaal 15 minuten om weer ‘op aarde’ te komen, voordat je andere dingen gaat doen.

WEEK 7
Hieronder vind je de opname van bijeenkomst 7 met het thema ‘de chakra’s’.