We zijn vaak gemakkelijker met onze aandacht in de buitenwereld dan in onze binnenwereld. Dat kan er voor zorgen dat we onszelf in meer of mindere mate wat ‘kwijt’ raken.

Deze meditatie helpt je om je aandacht meer naar binnen te brengen, wat kan zorgen voor meer gronding en balans in je leven. Je richt je als vrouw (mannen: zie opmerking hieronder) vooral op een hele krachtige creatie-plek in jezelf: je baarmoeder en je eierstokken. Deze plek kun je zien als het fysieke en energetische zwaartepunt in je lichaam. Omdat het ook de plek is waar de hara zich bevindt (die we in tantra ook wel de kanda noemen), kun je deze meditatie ook doen als je geen fysieke baarmoeder en/of eierstokken (meer) hebt.

Voor deze meditatie heb je een plek nodig om rustig te kunnen liggen én zo’n 20 minuten ongestoorde tijd.

Instructie voor mannen
In deze meditatie maken vrouwen onder andere contact met hun baarmoeder, maar dit is vooral hun ‘spirituele baarmoeder’, welke een stukje hoger dan de fysieke baarmoeder ligt. Als man kun je deze instructies in de meditatie gewoon volgen. Ook jij kunt je richten op je spirituele baarmoeder, al wil je dit zelf misschien liever je hara noemen.
Als in de meditatie de instructie komt om je aandacht te richten op de eierstokken, kun jij je op jouw creatieve organen (met name de zaadballen, eventueel ook de prostaat) richten. De rest van de meditatie blijft gewoon hetzelfde.

Achteraf
Als je nog niet zo gewend bent aan het werken met energie, kan het dat je (een eerste keer) niet zo veel voelt. Doe de meditatie een tijdje later dan zeker nog een keer. Het kan ook dat je super veel voelt en ervaart en dat het een intense ervaring is. Als je hier vragen over hebt, neem dan gerust contact met mij op. 

Wil je meer tantra ervaren?

  • Als je meer tantra (online) wilt ervaren, dan kun je de online cursus ‘Touch of Tantra’ aanschaffen. Aan de hand van zeven thema’s ontdek je nog veel meer aspecten van tantra en wat deze levensvisie voor jouw leven kan betekenen. De cursus bevat zowel uiteenlopende achtergrondinformatie als allerlei meditaties om zelf thuis te doen. 
  • Wil je tantra aan den lijve ervaren in de vorm van een workshop of individuele sessie? Kijk dan op de site van Bliss Your Body.
  • Heb je een persoonlijke vraag of wil je een advies op maat, vraag dan via de mail een gratis Skype-gesprek (20 minuten) met mij aan.